Nu tänkte jag Tommy Nord berätta lite om historien kring Tommy Bergs

Efter att jag 1964 hade ingått en kort period i Poptones gick jag över till The Thunders där jag var kvar några år. Från The Thunders tog jag med mig Alf Rydberg och Artur Nylin och startade Tommy Bergs. Janne Carlsson blev vår trummis. I maj 1968 fick Tommy Bergs kvartett sitt första jobb på en klubbfest på Graninge pensionat i Molkom.

Mellan 1970 – 1985 turnerade vi ofta, det gick på högtryck. Vi befann oss under veckorna på ett otal antal platser i hela Norden. Dessutom fick vi jobb på båtar till England, Holland och Åland. En riktig höjdare för oss var också att Bosse Larsson ville ha oss med i TV programmet Nygammalt, 1978. Största musikminnet det var när Bill Haley and his Comets uppträdde 1974 i Medborgarhuset i Säffle, Tommy Bergs spelade dansmusiken, det var jättestort då.

Tommy Bergs spelade in sin första grammofonskiva på Europa-Produktion i Stockholm skivmärke Efel 1970. Nu 45 år sedan starten är killarna på estraderna igen. Man har släppt en album med alla dessa härliga 70-talarna. På plattan har man spelat in 15 låtar varav 12 är nya versioner av publikfavoriter som toppade listorna på 70-talet.

Copyright © 2016. Buy Official Rolex Replica Watches Including: | hublot replica sale - rolex replica sale - replica watches